Afbeelding
Foto: Helmich Lubberts

Rens van Benthem bezorgt Sportclub Genemuiden rijkelijk bedeelde beloning

Sport

GENEMUIDEN – Sportclub Genemuiden is dinsdagavond ontsnapt aan puntenverlies. In de 89ste minuut voorkwam Rens van Benthem dat de ploeg van trainer René van der Weij averij opliep. Van grote afstand nam hij het doel van Flevo Boys onder vuur. De bal werd getoucheerd en vloog in het doel. Zo kreeg een moeizame wedstrijd voor Sportclub Genemuiden toch nog een happy end.

Sportclub Genemuiden begon prima en kreeg al in de 3e minuut een zetje in de rug. Na een corner van Osama Ben Kaddour tikte Marc Reussing de bal in eigen doel . Het antwoord van Flevo Boys liet niet lang op zich wachten. In een goed lopende aanval scoorde Yumé Ramos de gelijkmaker.

Daarna ontspon zich een wedstrijd met veel tempo, strijd, matig voetbal en weinig kansen. In de 11e minuut was Noureddine Boutzamar gevaarlijk met een vrije trap. Keeper Winand Quartel tikte de inzet over het doel. In de 17e minuut demonstreerde Jens Jurn Streutker zijn kopkracht bij een corner, maar de inzet ging over. Daarna zakte Sportclub Genemuiden weg. Flevo Boys vuurde wat afstandsschoten af, maar dat was het wel. In blessuretijd was het even enerverend voor het doel van Flevo Boys na een corner. Een handsbal werd niet bestraft met een penalty door de arbiter.

Na rust begon Sportclub Genemuiden goed, maar al snel nam Flevo Boys de regie wat over. In een 5-3-2-opstelling gaven de bezoekers Sportclub Genemuiden weinig ruimte. De creatieve inbreng van Kay Velda werd gemist op het Genemuider middenveld. In tegenstelling tot voor rust, werd Flevo Boys in de enerverende tweede helft wel gevaarlijk. Keeper Hidde Streutker was belangrijk met enkele goede ingrepen, evenals zijn broer Jens Jurn, die heerste achterin en een sterke wedstrijd speelde. Aan de andere kant waren er ook enkele gevaarlijke momenten voor het doel van Flevo Boys.

De wedstrijd leek af te stevenen op een terechte remise, maar Rens van Benthem dacht er anders. Hij besloot van zo’n twintig minuten te vuren en dat pakte zeer goed uit. Hij bezorgde Sportclub Genemuiden, dat in de laatste tien minuten Flevo Boys wist terug te dringen, toch nog de zege. Een rijke beloning voor een stroef spelend Sportclub Genemuiden.

Gerard Meijeringh