Yoran Popovic (r) in het shirt van HZVV in duel met Jens Jurn Streutker van Sportclub Genenuiden
Yoran Popovic (r) in het shirt van HZVV in duel met Jens Jurn Streutker van Sportclub Genenuiden Foto: Helmich Lubberts

Yoran Popovic eerste aanwinst Sportclub Genemuiden

Sport

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden heeft de eerste aanwinst binnen. De hoofdklasser heeft een akkoord bereikt met de balvaste spits Yoran Popovic voor het komende seizoen.

Verschillende clubs toonden belangstelling voor de aanvaller, maar hij heeft gekozen voor Sportclub Genemuiden, waar hij komt te spelen met oud-ploeggenoot Hidde Streutker.

Popovic is een 23 jarige 1 meter 90 lange balvaste centrumspits met een neusje voor de goal.Hij begon op 5-jarige leeftijd te voetballen bij ZFC Zuidlaren, waar hij al op jonge leeftijd opviel en werd geselecteerd voor de talententeams van de KNVB.

In 2015 maakte hij de overstap naar om op een hoger niveau te kunnen voetballen.Ook bij ACV viel hij op en werd hij gescout door FC Groningen en FC Emmen, hij koos voor FC Groningen, maar hield het na een jaar voor gezien en ging spelen voor HZVV in Hoogeveen. Daar speelde hij vier seizoenen. Uit deze periode leerde hij Sportclub Genemuiden kennen als een ‘mooie ambitieuze club met een mooi sportpark en een fanatieke supportersgroep’.

In 2021 koos Popovic voor een studie en het avontuur in de Verenigde Staten en ging hij spelen voor de West Virginia University Mountaineers. Hij heeft besloten zijn master te gaan behalen in Groningen en kwam zodoende weer beschikbaar in Nederland.



Gerard Meijeringh