Afbeelding
Stockfoto

Sportclub Genemuiden speelt topper op Urk

Sport


ZWARTEWATERLAND - In de hoofdklasse B staat er zaterdag een prachtig affiche op het programma. Op Urk wordt de topper afgewerkt tussen de plaatselijke trots en Sportclub Genemuiden. De bezoekers uit Genemuiden treden als koploper aan op Urk. In de tweede klasse J hoopt DESZ de goede reeks voort te zetten in Oosterwolde. Olympia ‘28 speelt thuis tegen HTC. 

Urk ging afgelopen zaterdag met 6-3 onderuit in de topper tegen RKAV Volendam. Genemuiden won thuis van DETO pakte de koppositie terug in de hoofdklasse B. Zaterdag wordt het een boeiende confrontatie. Urk kan zich geen nieuwe nederlaag veroorloven en Sportclub Genemuiden wil eindelijk weer eens een goed resultaat neerzetten. Sportclub Genemuiden heeft het vaak moeilijk op Urk, maar zal zich gesterkt voelen door de goede resultaten en het geringe aantal tegentreffers (12).

DESZ is uitstekend begonnen in 2022 met twee zeges. De ploeg wil deze goede lijn dolgraag doortrekken. Dat dient zaterdag te gebeuren in het uitduel bij SV Oosterwolde. DESZ is opgeklommen naar de vierde plek in de tweede klasse J met zeventien punten. Oosterwolde heeft twee punten minder. 

Olympia ’28 toonde afgelopen zaterdag veerkracht en sleepte knap een 3-3 gelijkspel uit het vuur bij Hattem. De ploeg van trainer Hans Roeland staat op een verdienstelijke vijfde plek in de derde klasse C. Zaterdag wacht een thuiswedstrijd tegen het Zwolse HTC. De tuinders staan met acht punten op een elfde plek. Olympia heeft zeven punten meer verzameld.

Programma
Hoofdklasse B

Urk - Sportclub Genemuiden 15.00 uur

Tweede klasse J Noord
SV Oosterwolde - DESZ 14.30 uur

Derde klasse C Oost
Olympia ’28 - HTC 14.30 uur

Gerard Meijeringh