Afbeelding
Stockfoto

Oefenduels: Sportclub verrassend onderuit, winst voor DESZ en Olympia’28

ZWARTEWATERLAND - De KNVB heeft gekozen voor een vervroegde winterstop voor teams in de A-categorie, omdat clubs niet na 17.00 uur kunnen trainen vanwege de coronamaatregelen. Toch zijn zaterdag diverse oefenduels afgewerkt. Zaterdag kwamen ook Sportclub Genemuiden, DESZ en Olympia’28 in actie.

Sportclub Genemuiden speelde een oefenduel in Steenwijk tegen d’Olde Veste ’54. De lijstaanvoerder in de eerste klasse E won verrassend met 2-1. Sportclub Genemuiden kwam nog wel in voorsprong. Nadat een inzet van Sijmon Eenkhoorn werd gered door de keeper, scoorde Rens van Benthem in de rebound in de 18e minuut. Tien minuten later trok Davy Kuurman de stand gelijk. In de 58ste scoord Mehran Ali Pour Asli de 2-1.

DESZ speelde een oefenduel in Dalfsen. De Sluzigers wonnen met 1-2 van tweedeklasser ASC ’62. Tom Kisjes maakte beide doelpunten voor DESZ.

Olympia’28 nam het op in s’-Heerenbroek tegen de plaatselijke vierdeklasser. ’s-Heerenbroek nam in deze wedstrijd een voorsprong via Martin van Ittersum. In de tweede helft boog Olympia’28 de achterstand om in een 1-2 zege. Brian Snijder scoorde in de 61ste minuut de gelijkmaker. Patrick Reuvekamp bepaalde in de 67ste minuut de eindstand op 1-2.