Afbeelding
Stockfoto

Thuisduels voor Sportclub Genemuiden, Olympia’28 en DESZ

Sport

ZWARTEWATERLAND - De drie voetbalclubs uit Zwartewaterland spelen zaterdag allemaal thuis. Sportclub Genemuiden ontvangt het laag geklasseerde ONS Sneek. DESZ speelt tegen Drenthina en Olympia’28 ontvangt ESC. 

Na de knappe overwinning bij Berkum staat de volgende opdracht alweer voor de deur voor Sportclub Genemuiden. Op Sportpark De Wetering wacht een confrontatie tegen ONS Sneek. De Friezen staan op de 14e plek in de hoofdklasse B en Sportclub Genemuiden is koploper. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt maar liefst 28 punten.

In de tweede klasse J speelt DESZ zaterdag een belangrijk duel tegen Drenthina. In deze competitie hebben Gorecht en DZOH zich losgemaakt. Daarachter strijden veel clubs om plek nummer drie. DESZ deed afgelopen dinsdagavond slechte zaken. De Sluzigers verloren, ondanks een sterke eerste helft, met 2-1 bij LTC. De Assenaren staan nu op een derde plek met 26 punten. DESZ is de nummer vijf met 23 punten. Drenthina, de tegenstander van zaterdag en de nummer zeven op de ranglijst, heeft vier punten minder, maar ook een wedstrijd minder gespeeld. Voor DESZ staat er dinsdag 5 april alweer een wedstrijd op het programma. Dan wordt in Zwartsluis het inhaalduel tussen DESZ en Gramsbergen afgewerkt, aanvang 20.00 uur.

In de derde klasse C speelt Olympia’28 zaterdag thuis tegen ESC. Vorige week dinsdag ging de ploeg van trainer Hans Roeland voor het eerst in 2022 onderuit. Afgelopen zaterdag kwam de ploeg niet in actie vanwege coronabesmettingen in de selectie. ESC verloor dinsdagavond met 0-2 van Rouveen, maar won daarvoor met 3-2 van VIOS Vaassen en met 0-1 van Hatto Heim. De ploeg uit Elburg staat op een tiende plek met 17 punten. Olympia heeft vijf punten meer een wedstrijd minder gespeeld. Het duel bij Zwolsche Boys werd afgelopen zaterdag afgelast. Inmiddels is er een nieuwe speeldatum gevonden. Deze wedstrijd wordt nu gespeeld op dinsdag 12 april in Zwolle, aanvang 20.00 uur.

Programma
Hoofdklasse B (20ste speelronde)
Sportclub Genemuiden - ONS Sneek 14.30 uur

Tweede klasse J (16e speelronde)
DESZ - Drenthina 14.30 uur

Derde klasse C (16e speelronde)
Olympia ’28 - ESC 14.30 uur



Gerard Meijeringh