Afbeelding
Stockfoto

Sportclub Genemuiden niet langs DETO, Olympia’28 onderuit bij DSV ‘61

ZWARTEWATERLAND - Sportclub Genemuiden heeft zaterdag twee punten verloren in de titelstrijd in de hoofdklasse B. De ploeg kwam niet verder dan 1-1 bij DETO. Olympia’28 verloor met 5-2  bij DSV ’61. Het duel van DESZ bij Elim werd afgelast.

Sportclub Genemuiden had het lastig bij DETO, dat thuis dit seizoen goed presteert. Lars Miedema bracht Sportclub Genemuiden in de 80ste minuut op voorsprong. Het bleek niet goed voor de winst. Zes minuten later kwam DETO langszij. Daar bleef het bij.

Olympia kwam twee keer op voorsprong tegen DSV ’61, maar de Hasselters keken in de eerste helft toch tegen een 3-2 achterstand aan. Na rust liep de thuisploeg uit Doornspijk uit naar een 5-2 overwinning. De eerste treffer van Olympia viel al in de 6e minuut en was een eigen doelpunt. Al snel kwam DSV langszij. In de 26ste minuut bracht Koen Holthof Olympia weer op voorsprong via een fraaie uithaal. In de eerste helft wist DSV de achterstand om te buigen in een 3-2 voorsprong. Na rust begon Olympia aanvallend, maar was het DSV dat nog twee keer scoorde.