Afbeelding
Stockfoto

DESZ tegen Elim afgelast, lastige uitduels voor Sportclub en Olympia’28

Sport

ZWARTSLUIS - DESZ komt zaterdag niet in actie tegen SC Elim. Het competitieduel is afgelast, omdat DESZ dit keer de coronakaart heeft getrokken. Het is nog niet bekend wanneer het duel wordt ingehaald.

Voor Sportclub Genemuiden en Olympia’28 en staan zaterdag lastige uitduels op het programma. Sportclub Genemuiden reist af naar Vriezenveen voor het duel tegen DETO, dat vijfde staat op de ranglijst. DETO is bezig aan een goed seizoen en maakt vooral thuis een sterke indruk. De ploeg pakte in Vriezenveen al 21punten.

Olympia’28 speelt zaterdag tegen DSV ’61, de nummer drie in de competitie. De ploeg uit Doornspijk was bezig aan een uitstekende serie en pakte in 2022 in zeven duels maar liefst 19 punten. Zaterdag werd deze reeks doorbroken via een ongelukkige 2-1 nederlaag bij Hatto Heim. Ook Olympia doet het dit jaar prima. Na de eerste nederlaag in Biddinghuizen (midweeks bij BAS) werd afgelopen zaterdag ruim gewonnen van ESC. Olympia staat vijfde en heeft vijf punten achterstand op DSV ’61.

Programma
Hoofdklasse B

DETO - Sportclub Genemuiden 14.45 uur

Tweede klasse J
SC Elim - DESZ afgelast

Derde klasse C
DSV ’61 - Olympia’28 14.30 uur

Gerard Meijeringh