Afbeelding

Olympia vergroot marge met één treffer in gestaakt duel, Sportclub verliest van Urk, DESZ sluit af met zege

ZWARTEWATERLAND - Olympia’28 is nog steeds niet helemaal zeker van klassebehoud. Zaterdag kwamen de Hasselters op een 0-1 voorsprong bij HTC, maar het duel werd gestaakt en wordt dinsdag uitgespeeld. Sportclub Genemuiden verloor met 3-5 van Urk. Na een sterke eerste helft gaf de ploeg na rust een 3-1 voorsprong uit handen. DESZ won thuis met 2-1 van Achilles 1894.

HTC moest tegen Olympia met minimaal vier treffers verschil winnen om aan de nacompetitie te ontsnappen. Olympia deed al snel goede zaken. Al in de 3e minuut opende Patrick Reuvekamp de score. En dat maakte de opdracht voor HTC nog moeilijker. Al snel was het echter over en uit voor de spelers op het veld. In de 16e minuut kon de arbiter wegens een blessure niet meer verder. Vervolgens kon er geen vervanger worden gevonden. De wedstrijd wordt komende dinsdag uitgespeeld in Zwolle.

Sportclub Genemuiden speelde een sterke eerste helft tegen Urk en ging rusten met een 3-1 voorsprong. Rens van Benthem, Nathan Bos en Lars Miedema scoorden voor Sportclub Genemuiden. William de Boer scoorde namens Urk (1-1).
In de tweede helft zakte Sportclub Genemuiden, mede door verschillende wissels, weg. Urk boog de achterstand om in een 3-5 overwinning. Dinsdag begint Sportclub Genemuiden aan de nacompetitie met een thuiswedstrijd tegen SC Feyenoord.

DESZ sloot het seizoen af met een 2-1 zege tegen Achilles 1894. Tom Kisjes en Danny Moorman waren voor rust trefzeker voor DESZ. Na rust deed Achilles wat terug. In de 59ste minuut scoorde Daniël van der Vlag de 2-1. Daar bleef het bij in het laatste DESZ-duel onder hoofdtrainer Pim Kaagman.