Afbeelding
Stockfoto

Sportclub Genemuiden tegen Berkum, eerste thuisduel Olympia’28, zware klus voor DESZ

Sport

ZWARTEWATERLAND - Sportclub Genemuiden maakt zich op voor de derby tegen Berkum. Olympia’28 treft thuis Zwolsche Boys. DESZ wacht een zware uitwedstrijd bij Achilles 1894.

In de zesde speelronde in de hoofdklasse B hoopt Sportclub Genemuiden de kater van het verlies bij HZVV weg te kunnen spoelen. Na de zevenklapper tegen Noordscheschut gingen de Genemuidenaren afgelopen zaterdag met 2-0 onderuit in Hoogeveen. Een teleurstellend resultaat. “Ik heb de echte wil om te winnen gemist”, sprak na afloop de teleurgestelde Sportclub-trainer René van der Weij. 

Tegen Berkum zal Sportclub uit een ander vaatje moeten tappen. Sportclub Genemuiden heeft het de laatste jaren moeilijk tegen Berkum. In het korte afgelopen seizoen was Berkum met 3-0 te sterk. In het seizoen 2019-2020 ging Sportclub Genemuiden twee keer de boot in tegen de Zwolse hoofdklasser. We moeten een tijdje terug voor de laatste overwinning van Sportclub Genemuiden tegen Berkum. Op 4 november 2017 won Genemuiden met 3-2.

Berkum kende een lastige start van de competitie en staat na vijf wedstrijden op een negende positie met zeven punten. Wel werd afgelopen zaterdag met 2-1 gewonnen van Swift, dat tot dusver teleurstellend presteert.

DESZ 

In de tweede klasse J wacht DESZ een lastige klus. De Sluzigers moeten het in Assen opnemen tegen het sterke Achilles 1894. De Drenten begonnen de competitie afgelopen zaterdag met een 1-1 gelijkspel bij Bedum. Vlak voor tijd scoorde Achilles de 1-1. DESZ verloor thuis met een teleurstellende 2-3 nederlaag tegen De Weide. De Sluzigers maakten lange tijd een sterke indruk, maar gaven vervolgens drie doelpunten veel te gemakkelijk weg. “We moeten leren om rustig te blijven bij een voorsprong. Dan moet je compact spelen om in de omschakeling toe te slaan. Dan moet je geduld opbrengen. Blijkbaar kunnen we dat nog niet opbrengen”, zei DESZ-trainer Pim Kaagman na afloop.

Olympia’28

Olympia’28 speelt zaterdag een thuiswedstrijd tegen Zwolsche Boys. De ploeg opende het nieuwe seizoen in de competitie met een 2-2 gelijkspel bij Hulshorst. Dat was toch een teleurstellend resultaat. De Hasselters gaven na rust een 2-0 voorsprong in een tijdsbestek van vier minuten uit handen. “Dit is heel zuur. We waren heer en meester”, aldus Olympia-trainer Hans Roeland. Zwolsche Boys kende een valse start van de competitie met een 1-6 nederlaag tegen Swift ’64. 

Programma
Hoofdklasse B

Sportclub Genemuiden - Berkum 14.30 uur

Tweede klasse J

NoordAchilles 1894 - DESZ 15.00 uur

Derde klasse C

Olympia’28 - Zwolsche Boys 14.30 uur


Gerard Meijeringh