Afbeelding
Stockfoto

Sportclub treft HZVV

Sport

GENEMUIDEN - Na de zevenklapper bij Noordscheschut speelt Sportclub Genemuiden zaterdag weer in deze regio. Dit keer reist de ploeg van René van der Weij af naar Hoogeveen voor het uitduel bij HZVV.

Het is alweer de vijfde competitiewedstrijd voor Sportclub Genemuiden. Na de 0-7 zege bij Noordscheschut maakte de club een sprong op de ranglijst. Sportclub Genemuiden is nu de nummer twee in de hoofdklasse B met een punt achterstand op koploper Urk. In Hoogeveen wacht Sportclub Genemuiden een lastige klus. HZVV pendelde jarenlang tussen de hoofdklasse en de eerste klasse. In het coronaseizoen 2019-2020 draaide HZVV een prima seizoen. De ploeg stond op een vijfde plek toen de competitie na 7 maart in het slot ging. Op 7 maart troffen beide ploegen elkaar nog net. HZVV wist toen met 1-2 te winnen. Het was voor het eerst dat HZVV van Sportclub Genemuiden wist te winnen in competitieverband. Het afgelopen seizoen, dat ultrakort was door de coronamaatregelen, troffen beide ploegen elkaar niet. Het duel Sportclub-HZVV stond gepland voor 17 oktober 2020, maar enkele dagen eerder ging de competitie in het slot.

In de huidige competitie verzamelde HZVV vijf punten in vier duels. Sportclub Genemuiden heeft vier punten meer. HZVV begon met een 3-2 zege tegen SDC Putten. Daarna verloor het met 2-0 van het goed presterende RKAV Volendam en speelde HZVV met 1-1 gelijk tegen Flevo Boys. Afgelopen zaterdag kwam HZVV uit op 0-0 bij Swift. De wedstrijd tussen HZVV en Sportclub Genemuiden op Sportpark Bentinckdijk in Hoogeveen begint om 15.00 uur.

Gerard Meijeringh