Na punten tegen Be Quick '28 krijgt DESZ nu WVF op bezoek.
Na punten tegen Be Quick '28 krijgt DESZ nu WVF op bezoek. Foto: Erik Driessen

Mooie streekderby’s voor de drie voetbalclubs in Zwartewaterland

Sport

ZWARTEWATERLAND – De voetbalclubs uit Zwartewaterland hebben een mooie weekeinde voor de boeg. Sportclub Genemuiden gaat bijvoorbeeld op bezoek bij Berkum. De streekderby’s tussen beide clubs vallen overigens vaak tegen.

Het is typisch zo’n affiche waarop liefhebbers zich verheugen, maar waarvan het eindresultaat vaak tegenvalt. Dampende wedstrijden leveren Genemuiden en Berkum in ieder geval zelden af. Genemuiden zal na de overwinning op AVV Swift door willen drukken. Berkum kan de punten ook meer dan goed gebruiken. De Zwollenaren moeten na de 2-0 nederlaag bij Buitenpost weer naar beneden kijken.

DESZ treft op eigen sportpark ook een Zwolse tegenstander. WVF komt naar de Cingellanden. De ploeg uit Westenholte staat vierde. Afgelopen zaterdag was de ploeg vrij. De week daarvoor won WVF de streekderby tegen Be Quick ’28 dankzij een doelpunt van Genemuidenaar Ramon Beens. In Westenholte speelde DESZ bij de seizoenstart een prima duel, maar een 0-2 voorsprong glipte toen uiteindelijk volledig uit de handen.

Olympia ’28 ontvangt rode lantaarndrager Avereest. Een overwinning zou de Hasselters uitstekend van pas komen. De ploeg kwam afgelopen zaterdag niet in actie, en zakte daardoor naar de negende plek. Met een driepunter houdt Olympia nadrukkelijk zich op de veilige plaatsen in de derde klasse.

Abonneer gratis

op de digitale krant