DESZ gaat onderuit in de mist van IJsselmuiden.
DESZ gaat onderuit in de mist van IJsselmuiden. Foto: Erik Driessen

Sportclub en DESZ hard onderuit, puntje voor Olympia

Sport

ZWARTEWATERLAND - Het was bepaald geen goed weekeinde voor de drie voetbalclubs uit Zwartewaterland. Genemuiden en DESZ gingen op vreemd terrein hard onderuit en Olympia ‘28 liet in de slotfase een overwinning op Lutten glippen.

Genemuiden verloor uit bij DETO. De gasten uit Vriezenveen leidden bij rust met 2-0 en scoorden na rust nog een keer. Ze klommen daardoor ook over Sportclub Genemuiden heen op de ranglijst. Sportclub staat nu vierde op elf punten van koploper Eemdijk.

DESZ heeft heel andere zorgen. De Sluzigers gaan na de 4-1 zeperd bij IJVV als rode lantaarndrager de winterstop in. DESZ speelde voor rust een prima wedstrijd en kwam via Arjan Krabbe op 0-1. De Sluzigers lieten daarna een paar grote kansen op de 0-2 liggen, al hield Yannick de Lange aan de andere kant zijn ploeg op de been. Na rust was er geen houden meer aan voor DESZ. De ploeg werd volledig onder de voet gelopen door een ontketend IJVV.

In de derde klasse leek Olympia ‘28 lang goede zaken te gaan doen bij Lutten. Leusink zette de Hasselters voor rust op 0-1. Na rust scoorde de thuisploeg snel twee keer, waarna Henk van den Berg even snel de 2-2 op het scorebord zetten. Brian Snijder maakte daarna de 2-3, maar in de slotfase kwam Lutten opnieuw langszij.