Olympia '28 verliest als enige club uit Zwartewaterland.
Olympia '28 verliest als enige club uit Zwartewaterland. Foto: Erik Driessen

Belangrijke zeges Sportclub en DESZ, Olympia onderuit

ZWARTEWATERLAND - Sportclub Genemuiden won zaterdagmiddag de belangrijke thuiswedstrijd tegen DHSC met 1-0. Rens van Benthem scoorde vroeg in de eerste helft de openingsgoal en dat bleek meteen de laatste treffer van de middag. Nick Buitink kreeg in de slotfase een tweede gele kaart.

Genemuiden rukt door de overwinning op van plek zes naar plek drie op de ranglijst. Het heeft nu nog maar een punt minder dan DHSC Probleem is wel dat koploper Eemdijk acht punten voorsprong heeft op de groen-witten.

Ook DESZ deed zaterdag goede zaken. De Sluzigers wonnen met 2-0 van Hatto Heim en boekten daarmee de eerste overwinning van het seizoen. Ze deden bovendien de rode lantaarn over aan IJVV. Danny Moorman scoorde al in de eerste minuut en sloeg in de slotfase van het duel nogmaals toe.

In de derde klasse verloor Olympia ‘28 op eigen veld van VHK. De ploeg uit Sint Jansklooster scoorde voor rust de 0-1. Willems maakte na de thee de gelijkmaker en kreeg meteen een grote kans op de 2-1. Daarbij raakte hij geblesseerd. VHK scoorde daarna via Knobbe de 1-2 en liet kansen op meer liggen. In de blessuretijd keurde de scheidsrechter de gelijkmaker van Olympia ‘28 en kreeg Holtland zijn tweede gele kaart.