Sportclub 2 wint op eigen veld van VHK.
Sportclub 2 wint op eigen veld van VHK. Foto: Erik Driessen

Sportclub bekert met twee teams verder, DESZ verliest

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden zit nog met twee teams in de districtsbeker. Het ‘eerste’ won eenvoudig met 0-5 bij CSVC Coevorden. Yoran Popovic lijkt het vizier weer op scherp gesteld te hebben: de spits scoorde drie keer, waarvan twee in de slotfase. Van Benthem en El Kaddour deden de rest.

Het tweede team speelde op Sportpark de Wetering tegen VHK. De derdeklasser uit Sint Jansklooster speelde voor rust vooral om niet te verliezen. Direct na de thee kon dat strijdplan overboord. Hendriks scoorde de 1-0. Genemuiden bleef daarna de betere ploeg, maar VHK kreeg genoeg kansen op de gelijkmaker. Knobbe raakte twee keer de paal. Invaller Niek Beens maakte daarna aan alle onzekerheid een einde.

Voor DESZ zit het bekeravontuur erop. Bij Fit Boys gingen de Sluzigers na strafschoppen uit het toernooi. In de regulier speeltijd eindigde het duel in 2-2. Krabbe scoorde in de tweede helft de 1-1 en Naberman scoorde vlak voor tijd de 2-2.