Jur van Dalfsen kijkt toe hoe Bart Jan Brouwer verdedigt.
Jur van Dalfsen kijkt toe hoe Bart Jan Brouwer verdedigt. Foto: Erik Driessen

Zeges voor Sportclub en Olympia, DESZ verliest

ZWARTEWATERLAND - Sportclub Genemuiden won zaterdag voor het eerst dit seizoen een uitwedstrijd. Daar hadden de groen-witten wel veel tijd voor nodig. Diep in blessuretijd ramde invaller Matthias Breman de 1-2 binnen tegen Flevo Boys.

Beide ploegen maakten er een rommelig duel van met veel strijdlust en bitter weinig creativiteit. Dat resulteerde in weinig kansen. Rens van Benthem maakte uiteindelijk voor rust de 0-1. En dat was ook wel terecht, want voor de thee was Genemuiden de minst slechte ploeg.

Na rust was er wat meer te beleven in Emmeloord. De thuisploeg speelde meer naar voren. Dat resulteerde in een wonderschone 1-1. Beide ploegen kregen daarna wel kansen, maar de wedstrijd leek op een terecht gelijkspel af te stevenen. Vlak voor het allerlaatste eindsignaal geselde El Kaddour nog een keer de vuisten van de polderdoelman, waarna Breman uit de corner zijn verwoestende uithaal plaatste.

DESZ had minder geluk in de andere polder. Bij Batavia ‘90 speelden de Sluzigers opnieuw een aardige wedstrijd, maar net zo opnieuw bleef de ploeg ook nu zonder punten achter (3-1). Danny Moorman maakte na rust de gelijkmaker, maar daarna scoorde de thuisploeg uit Lelystad toch nog twee keer.

Olympia ‘28 won eindelijk weer een keer. Uit bij Ommen kwam de ploeg via Holthof en Leusink op 0-2. Even voor de thee maakte Ommen de 1-2, waarna de ploeg dik drie kwartier op zoek ging naar de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk niet.