Haasjes vecht om de bal, Leusink kijkt toe.
Haasjes vecht om de bal, Leusink kijkt toe. Foto: Erik Driessen

Sportclub wint, Olympia gelijk, DESZ weer onderuit

Sport

ZWARTEWATERLAND - Sportclub Genemuiden pakte zaterdag op eigen veld opnieuw drie punten. Makkelijk ging dat niet: tegen promovendus en rode lantaarndrager d’ Olde Veste werd het 2-1.

De Steenwijkers namen vlak na de rust brutaal de leiding. Lang konden ze daar niet van genieten. Streutker kon al snel weer de 1-1 binnenwerken. Daarna zocht Genemuiden de zege en die kregen de groen-witten ook dankzij verdediger Rick Doorn.

Scoren deden Olympia ‘28 en Zwolsche Boys zaterdagmiddag niet. Beide ploegen bakten er weinig van in Hasselt en bleven steken bij de stand waarmee elke wedstrijd begint: 0-0.

DESZ liep op eigen veld tegen de volgende nederlaag aan: Hierden was met 2-3 te sterk. Opnieuw deden de Sluzigers goed mee. Voor rust kregen ze kansen op de voorsprong, maar uiteindelijk was het Hierden dat kort na de thee toesloeg. Via Naberman stond DESZ snel weer op gelijke hoogte, maar al even snel werd het 1-2. Na de 1-3 van Hierden maakte Bakker nog de 2-3, maar verder kwam DESZ niet meer.