Afbeelding

Sportclub opnieuw zonder punten

Sport

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden beleefde opnieuw een teleurstellende voetbalmiddag. In het uitduel tegen v.v. Eemdijk lukte het opnieuw niet om te scoren en de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Eemdijk was aan het eind de meest gelukkige, door doelpunten van Jeffrey van den Dikkenberg en Jesper van Dalen was het de thuisploeg die het duel met een 2-0 overwinning afsloot.

De koppies gingen opnieuw naar beneden, na afloop van de wedstrijd. Helemaal omdat een zeker doelpunt in de 26e minuut van de wedstrijd volgens velen onterecht werd afgekeurd. De maker, Yoran Popovic zat hier vanaf de competitiestart al op te wachten. Maar zag dat zijn 1e treffer teniet werd gedaan door de man in het geel. Het zou sowieso niet de middag van Popovic worden, buiten zijn afgekeurde treffer moest hij ook nog eens de volledige 2e helft aan zich voorbij laten gaan na een opgelopen blessure opgelopen in een duel met Jan Pieter Hartog een kwartier voor rust.

In het eerste kwartier van de wedstrijd gebeurde er niet veel, de wedstrijd kwam maar moeilijk op gang en er viel dan ook weinig te beleven op sportpark de Vinken. Argjend Selimi mocht het namens Eemdijk proberen, maar zijn schot was krachteloos. Net als een schot van Nick Buitink. De kopbal door Jur van Dalfsen, na een genomen hoekschop door Kay Velda leverde iets wat later ook niets op.

Even leek het erop dat de goden Sportclub Genemuiden toch goed gezind zouden zijn, maar ook dat ging niet door. Twee handen in de rug van Nick Buitink binnen de zestien meter deden hem voorover buitelen, maar opnieuw bepaalde de leidsman anders. Een zekere strafschop werd niet gegeven.

Het doelpunt gemaakt door Eemdijk kwam dan ook geheel onverwachts. De opkomende Argjend Selimi kreeg alle ruimte, Jasper Beekhuis stapte over zijn geven bal heen en het was de geheel vrijstaande Jeffrey van den Dikkenberg die mocht aanhalen en de 1-0 binnen schoot.

Door deze toch wel onverwachte treffer werd Sportclub gedwongen om een paar tandjes bij te zetten. Maar alle goede bedoelingen ten spijt lukte dit maar half. Voor rust werd er dan ook niet meer gescoord.

In het 2e bedrijf veranderde er niet veel aan het spelbeeld, groots was het allerminst en zou het verder ook niet gaan worden. Sijmon Eenkhoorn kwam bij de start van de 2e helft binnen de lijnen voor Yoran Popovic, die het nog wel wilde proberen maar helaas op moest geven.

De leidsman in het geel scheen zijn dag ook niet te hebben, in een allerminst harde wedstrijd deelde hij maar liefst 10 gele kaarten uit. Iets wat de wedstrijd zeker niet ten goede kwam. Sportclub Genemuiden bleef hopen op die ene kans, helaas zou men deze niet krijgen.

Het was Eemdijk die bij het verstrijken van de tijd de definitieve knock-out uitdeelde, Jesper van Dalen zag zijn schot enigszins van richting veranderen waardoor doelman Hidde Streutker het nakijken had. Twee kansen, twee doelpunten. Eemdijk kreeg het voor elkaar en Sportclub Genemuiden had het nakijken.