Bekerverlies voor Olympia ´28.
Bekerverlies voor Olympia ´28. Foto: Jan Bruins

Sportclub pakt met tien man een punt

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden won zaterdagmiddag niet van streekgenoot Berkum. De derby eindigde in een 1-1 gelijkspel. Genemuiden speelde bijna de hele tweede helft met tien man, nadat Boutzamar vlak na rust tegen zijn tweede gele kaart opliep.

Mike van Ekeren bracht de Zwollenaren na een kwartier op voorsprong. Genemuiden reageerde direct met de gelijkmaker, al zorgde een speler van Berkum daarbij voor de eigen goal. Nadat Sportclub met tien man kwam te staan, kreeg de ploeg eigenlijk de beste kansen. Verder dan twee keer de paal kwamen de groen-witten echter niet.

In de bekercompetitie kon Olympia ‘28 het niet bolwerken tegen het Zwolse CSV ‘28. De bezoekers gingen met een 1-3 overwinning terug naar huis. Reuvekamp scoorde voor de Hasselters. DESZ won ook zijn tweede wedstrijd in de poule. Opnieuw gebeurde dat in een doelpuntenfestival. Na de 5-4 tegen Elim werd het nu 3-4 bij Zuidwolde. DESZ kwam op 1-4 via twee keer Krabbe, Naberman en Bakker. In de slotfase werd het nog nodeloos spannend.