Kan Sportclub zaterdag de koppositie overnemen?
Kan Sportclub zaterdag de koppositie overnemen? Foto: Corne Schaart

Sportclub en DESZ op bezoek bij de koplopers

Sport Insta-Stadskoerier

ZWARTEWATERLAND - Als Koning Winter zijn toestemming geeft, wacht komend weekeinde een buitengewoon interessant voetbalprogramma. Sportclub Genemuiden en DESZ spelen tegen de koplopers en Olympia’28 wil tegen Ens goed beginnen aan het tweede deel van de competitie.

Harkemase Boys en Sportclub Genemuiden halen zaterdag oude herinneringen op. Beide ploegen speelden in het nog redelijk recente verleden vaak boeiende wedstrijden tegen elkaar. Het affiche voor zaterdag belooft ook veel. De inzet is namelijk niets minder dan de koppositie.

De Friezen leken die afgelopen weekeinde tegen RKAV Volendam te gaan verliezen. Volendam was de betere ploeg en stond een paar minuten voor tijd nog met 1-0 voor. In de slotfase deed Harkema nog twee keer wat Volendam naliet: scoren. Daardoor gingen de Friezen weer over IJsselmeervogels heen, maar Genemuiden volgt op de voet. Bij winst nemen de groen-witten zomaar de koppositie over. Eenvoudig zal dat uiteraard niet gaan.

In de derde klasse begint DESZ ook weer aan de competitie. De ploeg won zaterdag een oefentoernooi in Valkenswaard. De Sluzigers bleken beter dan derdeklasser Beverwijk en de beloften van eersteklasser SHO uit Oud-Beijerland.

De drie ploegen speelden wedstrijden van 45 minuten tegen elkaar. Tegen Beverwijk won DESZ met 4-0 dankzij doelpunten van Stijn Westerhuis (twee), Danny Moorman en Jona Marsman.

Dankzij die laatsten wist DESZ ook van SHO te winnen. De Sluzigers kwamen eerst op achterstand, maar wonnen uiteindelijk met 1-2. Zaterdag begint voor DESZ de competitie weer met een uitduel tegen FC Meppel. Die ploeg, met voormalig DESZ-speler Robert Redder in de gelederen, staat soeverein aan kop. DESZ staat negende en moet nog wat plaatsen zien op te schuiven.

Datzelfde geldt ook voor Olympia’28. De Hasselters staan veel te laag op de ranglijst en krijgen zaterdag SV Ens op bezoek, ook een ploeg die de punten meer dan goed kan gebruiken. 

In de winterstop won Olympia’28 een oefenduel tegen derdeklasser Vitesse uit Koekange. Zaterdag speelden de Hasselters tegen vijfdeklasser Veluwse Boys uit Garderen. Dat duel eindigde in een 4-0 overwinning.