Desz naar Elim.
Desz naar Elim. Foto: Jan Willem Oldenbeuving

Voor de voetballers nadert de winterstop alweer

Sport

ZWARTEWATERLAND ­– Voor de voetbalclubs nadert de winterstop alweer. DESZ en Olympia’28 spelen zaterdag hun laatste wedstrijden van dit jaar, terwijl Sportclub Genemuiden in de Derde Divisie nog een week langer doorgaat.

De groen-witten gaan zaterdag op bezoek bij Hercules. Dat is een zondagclub uit Utrecht die meedraait bij de eerste tien ploegen in de Derde Divisie. Afgelopen zaterdag verloor Hercules met 3-1 bij RKAV Volendam, waardoor de ploeg is gezakt naar de tiende plek op de ranglijst. Maar dat op slechts zeven punten afstand van Genemuiden dat tweede staat. De drie tegentreffers aan de boorden van het IJsselmeer zijn zeldzaam voor Hercules. 

Het is namelijk de ploeg met de minste tegentreffers in Derde Divisie. Na veertien wedstrijden heeft Hercules slechts zestien keer de bal uit het eigen net hoeven vissen. Het zal mede daarom weer een zware wedstrijd worden voor het sterk presterende Sportclub Genemuiden. Dat sluit de eerste helft van de competitie op 16 december af tegen Kampong. Die Utrechtse vereniging staat vooral bekend om de hockeytak, maar ook de voetbalafdeling speelt dus op hoog niveau.

DESZ

Vier klassen lager gaat DESZ voor de tweede zaterdag op rij naar Drenthe. De Sluzigers spelen na de overwinning bij De Weide tegen Elim. Die doorgaans fysiek sterke ploeg staat tiende op de ranglijst, een plekje onder DESZ. Een overwinning is daarom voor beide ploegen belangrijk in de strijd om lijfsbehoud. Beide ploegen kennen elkaar goed uit het verleden. 

Olympia’28

Nog een klasse lager ontvangt Olympia’28 Creil-Bant. Die polderploeg staat derde, een plek waar Olympia’28 voorlopig alleen van kan dromen. De Hasselters hebben negen punten minder dan Creil-Bant en moeten dus thuis winnen om nog een beetje aansluiting met de bovenste ploegen te houden. Bij een nederlaag moet Olympia’28 vooral uitkijken om niet verder naar beneden af te zakken.