Olympia'28 moet weer een weekeinde strijden.
Olympia'28 moet weer een weekeinde strijden. Foto: Wim Poelhekken

Cruciaal weekeinde voor Olympia’28, ook DESZ en Sportclub in actie

Sport

ZWARTEWATERLAND - Na een voetballoze periode komen dit weekeinde ook DESZ en Olympia’28 weer in actie. Sportclub Genemuiden speelde wel belangrijke wedstrijden en moet ook zaterdag aan de bak.

Het zwaartepunt voor Sportclub Genemuiden ligt bij de nacompetitie en de districtsbeker, maar in de competitie strijdt de ploeg nog steeds om de hoogst mogelijke klassering. Daarvoor zal zaterdag gewonnen moeten worden van HZVV. De ploeg uit Hoogeveen lijkt op degradatie af te stevenen en heeft de punten dus meer dan keihard nodig. HZVV is de voormalige club van de broertjes Streutker en komend seizoen speelt Yoran Popovic weer voor de Drenten.

Twee trapjes lager speelt DESZ alleen nog voor de eer. Komende zaterdag komt IJVV naar Zwartsluis. De ploeg uit IJsselmuiden begon uiterst moeizaam aan het seizoen, maar is ondertussen opgeklommen naar de subtop. In IJsselmuiden leed DESZ een kansloze 4-1 nederlaag.

Olympia’28 moet alle zeilen bijzetten om de nacompetitie te ontlopen. Zaterdag ontvangen de Hasselters SC Lutten, een ploeg die in hetzelfde schuitje zit. Wie verliest, moet ernstig rekening houden met een ongewenst toetje van de competitie.