Reuvekamp en Leusink kijken toe hoe Heerde opstoomt.
Reuvekamp en Leusink kijken toe hoe Heerde opstoomt. Foto: Erik Driessen

Mager weekeinde voor Zwartewaterlandse voetbal

Sport

ZWARTEWATERLAND - Het is bepaald nog niet het seizoen van het Zwartewaterlandse voetbal. Ook zaterdag namen Genemuiden, DESZ en Olympia ‘28 geen overwinningen mee naar huis. Sportclub Genemuiden was de enige club die een puntje pakte bij HEDW.

Dat is achteraf gezien een wonder. Sportclub raakte voor rust paal en lat, maar waar de Genemuidenaren de kansen lieten liggen, scoorden de Amsterdammers wel drie keer. Ondanks die kansloze 3-0 achterstand bij rust, rechtten de groen-witten de rug. Dat leverde via Popovic en twee keer Arend van de Wetering toch nog een 3-3 gelijkspel op.

DESZ ging hard onderuit bij het sterke Unicum. Desondanks speelden de Sluzigers helemaal geen slechte wedstrijd in Lelystad. Westerveen scoorde na rust met de 1-1 zijn eerste competitietreffer. Daarna liep Unicum zeer geflatteerd uit naar 5-1. Tot overmaat van ramp vielen bij DESZ drie spelers geblesseerd uit, waaronder opnieuw Mika Esteie.

Olympia ‘28 verloor in Heerde met 4-2 van de plaatselijke VV. De thuisploeg had dit seizoen nog geen punt verloren en leek ook voor rust op weg naar een makkelijke zege. Van der Belt prikte nog de 1-1 binnen, maar vlak voor rust sloeg Heerde twee keer toe, zodat de ruststand 3-1 was.

Na de thee zette Olympia ‘28 aan en wist het de thuisploeg terug te dringen. Dat leverde de 3-2 van Holthof op en daarna kregen de Hasselters kansen op meer, al raakte Heerde twee keer de lat. Net toen de 3-3 bijna niet uit kon blijven, sloeg Heerde alsnog toe: 4-2.