Sportclub leverde vorige week een wanprestatie af, zaterdag nieuwe kansen.
Sportclub leverde vorige week een wanprestatie af, zaterdag nieuwe kansen. Foto: Helmich Lubberts

Thuisduels voor Sportclub Genemuiden, DESZ en Olympia’28

Sport

ZWARTEWATERLAND – Van de drie Zwartewaterlandse voetbalclubs gaat vooral Olympia’28 een cruciale fase in. De ploeg uit Hasselt strijdt nog steeds tegen degradatie. Genemuiden heeft in de competitie weinig meer te winnen, terwijl DESZ slechts een sprankje hoop op handhaving rest.

Genemuiden vervolgt de competitie zaterdag thuis tegen HEDW. Dat is een Amsterdamse voetbalclubs met de meeste seniorenteams van Nederland. Ooit redde de naar Amsterdam verhuisde Genemuidenaar Sander Post de club min of meer van de ondergang. En dat maakt duels tussen Genemuiden en HEDW altijd een beetje bijzonder. Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd in Amsterdam in 3-3.

Olympia’28 staat na de driepunter tegen Zwolsche Boys zevende. Die veilige plek staat echter zwaar onder druk door de ploegen onder de Hasselters. Zaterdag ontvangt Olympia streekgenoot Ommen. De ploeg uit het Vechtdal staat voorlopig zesde. Olympia kan dus een mooie slag slaan door opnieuw te winnen. De Hasselters zijn al zeven wedstrijden ongeslagen, maar speelden er daarvan zes gelijk.

DESZ speelt zaterdag tegen kampioenskandidaat Batavia ‘90. De Lelystedelingen overleefden dit weekeinde een aanval van stadsgenoot Unicum. De onlangs bij DESZ vertrokken Kelvin Bonhof traint tot het einde van het seizoen CSV’28. De Zwolse club staat bovenaan in de vierde klasse.