WVF scoort, Naberman en De Lange balen.
WVF scoort, Naberman en De Lange balen. Foto: Henk Kuik

Matige middag voor Zwartewaterlandse voetbalclubs

ZWARTEWATERLAND - De drie voetbalclubs in Zwartewaterland kijken met weinig plezier terug op de zaterdagmiddag. DESZ ging op eigen veld keihard onderuit tegen WVF. Sportclub Genemuiden en Olympia ‘28 pakten allebei een punt, maar hadden vooraf ongetwijfeld op meer gerekend.

Sportclub kon niet profiteren van het puntverlies van koploper Eemdijk. Dat speelde 3-3 uit bij AVV Swift. Popovic zetten Genemuiden voor rust nog op het juiste spoor, maar na de thee boog tegenstander Berkum de stand om naar 2-1. Invaller Rick Doorn redde in de slotfase een punt voor Genemuiden.

DESZ kon geen vervolg geven aan het puntje uit bij Be Quick ‘28. WVF, met Genemuidenaar Ramon Beens in de basis, was in Zwartsluis veel te sterk. Via een 0-2 bij rust liep de ploeg uit Westenholte uit naar 0-5. DESZ heeft nu een serie wedstrijden voor de boeg tegen tegenstanders die ook punten moeten sprokkelen.

Olympia ‘28 kwam op eigen terrein niet langs rode lantaarndrager Avereest. De Hasselters staken negentig minuten lang meer energie in slecht acteerwerk en zeuren tegen de scheidsrechter dan in voetballen. Overigens net zoals de tegenstanders uit Balkbrug en omgeving. Snijder scoorde vlak voor rust de 1-0, maar de gasten kregen vlak na de pauze een strafschop: 1-1.