Afbeelding
Foto: Helmich Lubberts

Sportclub op herhaling, DESZ en Olympia thuis

Sport

ZWARTEWATERLAND – Sportclub Genemuiden en Eemdijk hoeven na de afgelasting van afgelopen zaterdag niet lang te wachten op hun hernieuwde kennismaking. De twee hoog geplaatste ploegen in de Vierde Divisie nemen het nu komende zaterdag tegen elkaar op.

Voor Sportclub Genemuiden telt maar een ding: winnen van Eemdijk, zodat de competitie wellicht nog weer een beetje spannend gaat worden.

Na het onverwachte punt tegen FC Horst gaat de competitie voor DESZ verder met een thuiswedstrijd tegen Unicum. Dat is een sterke ploeg uit Lelystad die ondanks de torenhoge ambities afgehaakt lijkt in de degradatiestrijd. De polderbewoners zijn wisselvallig uit de winterstop gekomen en hebben plaatsgenoot Batavia ‘90 en HIerden zien weglopen.

DESZ

DESZ speelde in het najaar aanvankelijk geen onaardige wedstrijd tegen Unicum. Desondanks loog de 5-1 eindstand er niet om. Wellicht heeft de 2-2 tegen FC Horst en de komst van Jarrisch Keizer voor een impuls gezorgd en maakt DESZ toch kans op punten. Voor wat hoop op lijfsbehoud zijn die eigenlijk ook nodig. Een week later volgt koploper Batavia ‘90. Daarna wacht dan het uitduel bij Hatto Heim, dat net boven DESZ staat. Ook Olympia ‘28 heeft punten nodig. Na vijf gelijke spelen op een rij zal dat geen eenvoudige klus zijn. De Hasselters krijgen namelijk titelkandidaat Heerde op bezoek. 

Onder nog zomerse omstandigheden verloor Olympia ‘28 eerder dit seizoen met 4-2 in Heerde. Daar speelde Olympia ‘28 een goede wedstrijd, maar de kwaliteit van Heerde gaf uiteindelijk net de doorslag. Olympia ‘28 staat nog steeds achtste. In de tweede klasse werden vorige week alle wedstrijden afgelast.