Van de Belt kopt door namens Olympia.
Van de Belt kopt door namens Olympia. Foto: Martien Wursten

Sportclub wint spektakelstuk, DESZ en Olympia ´28 gelijk

ZWARTEWATERLAND - Sportclub Genemuiden won zaterdagmiddag met 4-3 van AZSV. DESZ was achteraf niet tevreden met het 2-2 gelijkspel bij OWIOS en Olympia ‘28 pakte ook een punt in de streekderby tegen SC Rouveen.

Sportclub Genemuiden stond razendsnel op voorsprong tegen de Achterhoekers. Van Benthem tikte binnen. Binnen tien minuten was het alweer 1-1 door een eigen doelpunt van Brouwer. Daarmee was de knotsgekke openingsfase nog niet voorbij. Via Popovic en Van Benthem liep Genemuiden uit naar 3-1, maar Rensing antwoordde meteen weer: 3-2. Dat was ook de ruststand.

Dezelfde Rensing maakte na een dik uur spelen ook de 3-3. Toen Nick Buitink een rode kaart kreeg, leek Sportclub zelfs op een hele vervelende middag af te stevenen. Van Benthem scoorde toch nog de 4-3 en daarna bleef Genemuiden met wat geluk overeind. De middag werd nog mooier toen het bericht binnen sijpelde dat Berkum bij koploper Eemdijk had gewonnen. Sportclub staat nu op negen punten achterstand, maar heeft wel een duel minder gespeeld.

Niet veel minder spectaculair was OWIOS tegen DESZ. Beide ploegen kunnen de punten meer dan goed gebruiken. Ze leverden soms afzichtelijk slecht voetbal af, maar zorgden desondanks voor veel amusement. De scheidsrechter wilde blijkbaar niet achterblijven, want die strooide met gele en rode kaarten. Na tien minuten legde hij ook de bal op de stip en OWIOS liet dat buitenkansje niet lopen.

DESZ kwam echter steeds beter in de wedstrijd en draaide de stand in no-time om. Eerst kopte Moorman een corner binnen en daarna tikte Bakker eenvoudig binnen op aangeven van Westerveen. Toen OWIOS ook nog met tien man verder moest, leken de Sluzigers op rozen te zitten. Vlak na rust mocht echter ook Robert Redder met zijn tweede gele kaart inrukken. OWIOS gooide daarna veel energie in de strijd, maar kwam amper tot kansen. Vlak voor tijd werd het toch nog 2-2, waarna Arjan Krabbe ook nog tegen rood aan liep. Ondanks het punt, was de teleurstelling bij DESZ na afloop groot. Bij een driepunter hadden ze zomaar kunnen aansluiten bij de concurrenten.

Olympia ‘28 kwam met een punt terug uit Rouveen. De Hasselters stonden bij rust met 0-1 voor door een eigen doelpunt. Rouveen scoorde vlak voor tijd de gelijkmaker.

In Steenwijk won d’ Olde Veste met 4-1 van DETO, mede dankzij twee doelpunten van Tom Kisjes.