Bram Makkink probeert twee Zwollenaren de loef af te steken.
Bram Makkink probeert twee Zwollenaren de loef af te steken. Foto: Erik Driessen

Sportclub wint, DESZ pakt punt bij Be Quick ´28

ZWARTEWATERLAND - Sportclub Genemuiden rukte zaterdag op naar de derde plek op de ranglijst. Daarvoor was een 3-2 overwinning op het Amsterdamse AVV Swift nodig. DESZ pakte een belangrijk punt bij het Zwolse Be Quick ‘28.

Via Jens Jurn Streutker en Rens van Benthem stond Genemuiden na 25 minuten voetballen al op een 2-0 voorsprong. De Amsterdammers kwamen na rust echter sterk terug en wisten weer op gelijke hoogte te komen. Na een Amsterdamse rode kaart kantelde het duel in de slotfase opnieuw. Weer Streutker zorgde voor de 3-2.

DESZ deed ook zaken in de slotfase. De Sluzigers bleven lang op de been tegen een wat beter voetballend Be Quick ‘28. Toch kreeg die ploeg weinig kansen. DESZ kwam zelf ook amper voor het vijandelijke doel. Na een klein uur spelen kwamen de Zwollenaren toch op voorsprong. DESZ ging daarna nog opportunistischer spelen en gooide veel energie in de wedstrijd. Dat leidde vlak voor tijd tot de gelijkmaker van invaller Westerhuis. Die prikte een bal binnen die de Zwolse doelman knullig losliet.

In de allerlaatste minuut miste Frank Kuurman nog een enorme kans op de 1-2. Desondanks tankt DESZ ongetwijfeld vertrouwen uit de wedstrijd. Dat bleek na afloop direct al uit het applaus en de harde Nederlandstalige muziek die uit de kleedkamer klonk.

Olympia ‘28 had een vrij weekeinde. De ploeg zagen in ieder geval streekgenoot VHK over zich heen komen. De kloosterlingen wonnen thuis van ASC.

In Steenwijk mocht Tom Kisjes de tweede helft spelen tegen HZVV. Hij scoorde ook meteen, maar zag zijn Olde Veste desondanks met 1-3 verliezen.