Na de kraker tegen Volendam maakt Genemuiden zich op voor HSC.
Na de kraker tegen Volendam maakt Genemuiden zich op voor HSC. Foto: Helmich Lubberts

Voetbal als Koning Winter het toelaat

Sport

ZWARTEWATERLAND - Als Koning Winter een beetje meewerkt, staan er zaterdag weer drie interessante wedstrijden op het programma. DESZ en Olympia’28 spelen nog twee wedstrijden tot de winterstop, Genemuiden heeft er nog drie op de kalender staan.

De groen-witten spelen zaterdag voor de tweede keer op rij thuis. Na de knappe zege op RKAV Volendam wacht nu een Overijsselse wedstrijd tegen HSC’21 uit Haaksbergen. Genemuiden speelde voor de competitie nog niet eerder tegen de zondagploeg, maar de teams kennen elkaar wel van oefenwedstrijden. HSC staat momenteel zesde met vijf punten minder dan Genemuiden.

Al te ver vooruitkijken heeft in het voetbal doorgaans weinig zin, maar bij een nieuwe zege kon het voor Genemuiden wel eens een mooi weekeinde worden. Koploper Harkemase Boys gaat namelijk op bezoek bij het sterke Sparta Nijkerk. Bij voor Genemuiden gunstige uitslagen kan kortom zomaar eens de koppositie in zicht komen.

DESZ heeft voorlopig heel andere zorgen. De Sluzigers moeten na de degradatie uit de tweede klasse alle zeilen bijzetten om niet meteen door te dalen naar de vierde klasse. Een zege op De Weide zou wat dat betreft een lekker Sinterklaasgeschenk zijn. De Weide staat achtste, DESZ negende. DESZ gaat op bezoek in Hoogeveen.

Olympia’28 zit in hetzelfde schuitje als DESZ, maar dan nog een stapje lager. Na de degradatie uit de derde klasse staat Olympia voorlopig nog aan de verkeerde kant van de degradatiestreep in de vierde klasse. Punten zijn zaterdag ook geen zekerheidje. Dan gaan de Hasselters op bezoek bij koploper VV Steenwijk. Die voormalige topploeg op de zondag zocht twee seizoenen terug zijn heil op zaterdag. Na het kampioenschap in de vijfde klasse zijn de ambities dus nog niet gesteld.