Joel Kats torent namens DESZ boven zijn opponent uit.
Joel Kats torent namens DESZ boven zijn opponent uit. Foto: Erik Driessen

Olympia´28 wint, Sportclub en DESZ onderuit

Sport

ZWARTEWATERLAND - Sportclub Genemuiden verloor zaterdagmiddag met 3-2 van Sparta Nijkerk. Ook DESZ ging onderuit. De Sluzigers verloren met 2-0 van SVM. Olympia’28 hield dit keer de Zwartewaterlandse eer wel hoog: in Sint Jansklooster werd het maar liefst 1-5 tegen VHK.

Genemuiden keek na twee minuten al tegen een achterstand aan in Nijkerk. Daarna kwamen de groen-witten beter in de wedstrijd en dat leidde tot de 1-1 van Berwout Beimers. Daarmee was de ruststand ook bereikt. Na rust kwamen de Genemuidenaren weer op achterstand, waarna Rutger Etten van afstand de 2-2 produceerde. Dat bleek niet genoeg voor een punt. Twintig minuten voor tijd werd het 3-2.

DESZ speelde in Marknesse een hele matige wedstrijd. Voor rust was de ploeg te slap en vooral te slordig. SVM ging daardoor terecht met 1-0 de kleedkamer. Daar deed DESZ ongetwijfeld motivatie op voor de tweede helft, maar dat bleek eenmaal op het veld niet. Binnen dertig seconden werd het na een enorme defensieve fout 2-0. DESZ probeerde daarna van alles, maar mocht geen moment serieus aanspraak maken op een punt.

Olympia’28 lijkt na de dramatische competitiestart het lek wat boven te hebben. Tegen mededegradant VHK had de ploeg uit Hasselt vooral na rust weinig last. Linde scoorde in de 13e minuut de 0-1, waarna VHK direct de gelijkmaker scoorde. Via drie keer Snijder en nog een keer Linde werd het uiteindelijk 1-5.