Olympia'28 krijgt zwaar klop en moet uithuilen in de vierde klasse.
Olympia'28 krijgt zwaar klop en moet uithuilen in de vierde klasse. Foto: Erik Driessen

Sportclub naar finale, degradatie voor Olympia´28

ZWARTEWATERLAND - Sportclub Genemuiden plaatste zich zaterdag voor de finale van de nacompetitie. Dat gebeurde na een 1-1 gelijkspel bij Excelsior’31. Olympia’28 maakte heel andere emoties mee. De Hasselters degraderen naar de vierde klasse door een bikkelharde 2-5 nederlaag tegen WZC.

Olympia’28 begon dramatisch aan het duel en keek na 16 minuten spelen tegen een 0-4 achterstand aan. De spreekwoordelijke collectie wanprestatie is nog heel zwak uitgedrukt. Via Patrick Reuvekamp kwam de ploeg van de stoppende trainer Hans Roeland nog terug tot 2-4. Na nog een bal op de paal van Thijmen van de Berg was de koek op voor Olympia. Na een dramatische fout van doelman Dorland werd het ook nog 2-5.

Genemuiden moest in Rijssen een 2-0 voorsprong verdedigen. Dat leek na een snelle goal van Excelsior’31 nog lastig genoeg te gaan worden, maar uiteindelijk bleef Sportclub redelijk eenvoudig overeind. Na de 1-1 van Popovic in de tweede helft was de wedstrijd gespeeld. Blijkt Sportclub de komende week sterker dan Capelle, dan komen de ambitieuze Genemuidenaren volgend jaar uit in de Derde Divisie.