DESZ-doelman De Lange veroorzaakt een strafschop.
DESZ-doelman De Lange veroorzaakt een strafschop. Foto: Henk Kuik

Sportclub wint, situatie Olympia’28 blijft precair

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - Sportclub Genemuiden won zaterdagmiddag met 3-2 van rode lantaarndrager HZVV. Olympia’28 blijft zorgen houden door een 1-1 gelijkspel tegen Lutten. En DESZ kreeg de volgende zware nederlaag te verduren.

Genemuiden kwam al vroeg op achterstand, maar de broertjes Eenkhoorn draaiden de stand om. Sijmon Eenkhoorn is de laatste weken op schot en voegde weer twee doelpunten aan zijn totaal toe. Martijn Eenkhoorn scoorde ook. HZVV kwam nog terug tot 3-2. Genemuiden staat nu stevig op de derde plek met nog uitzicht op plaats twee.

Daarvan kan DESZ dit seizoen alleen maar dromen. Tegen IJVV werd het thuis 1-6. Karlo Naberman scoorde uit een vrije trap, maar aan de andere kant was er na rust geen houden aan voor doelman De Lange. Die kreeg ook een strafschop tegen.

Voor Olympia’28 blijft het tot het einde van het seizoen sidderen. De Hasselters lieten zaterdag de kans liggen om in een redelijk veilige positie te komen. Tegen Lutten kwam Olympia’28 echter niet verder dan 1-1. De ploeg van Hans Roeland kwam na een eigen doelpunt op voorsprong, maar doelman Dorland moest een minuut later de bal alweer uit zijn goal vissen. Na rust drong Lutten, ook in degradatienood, sterk aan maar tot doelpunten kwam het niet meer.

Olympia’28 blijft op een veilige zevende plek staan, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld dan de concurrenten. Die trekken het aantal wedstrijden volgende week gelijk. Dan moet blijken of Olympia de nacompetitie kan ontlopen.