Brian Snijder wint een kopduel voor Olympia'28.
Brian Snijder wint een kopduel voor Olympia'28. Foto: Erik Driessen

Lucht voor Olympia´28, Sportclub pakt de punten

Sport

ZWARTEWATERLAND - Sportclub Genemuiden won zaterdagmiddag op eigen veld met 4-2 van Flevo Boys. Rick Doorn zette de groen-witten razendsnel op voorsprong, maar daarna draaiden de Emmeloorders voor en na rust de stand om tot 1-2.

Rens van Benthem maakte direct daarna de 2-2. Via Hadde Pleijsier en opnieuw Van Benthem won Genemuiden alsnog. Daardoor blijven de degradatiezorgen van Flevo Boys groot. De polderbewoners hoorden later wel dat het d’ Olde Veste van Tom Kisjes ook had verloren bij koploper Eemdijk.

In de tweede klasse is de degradatie van DESZ een feit. De Sluzigers verloren thuis met 0-2 van het ZAC van Henrico Abma. De stand was al bij rust bereikt. “Het verhaal van dit seizoen: goed tot redelijk spel maar weinig of geen goals”, meldt de club op Twitter. Dat is in die zin de halve waarheid. De selectie bleek ook te smal en herbergde te weinig kwaliteit.

Olympia’28 deed goede zaken in de derde klasse. De Hasselters moesten diep gaan om met 2-1 te winnen van Hattem, maar krijgen daarmee weer wat lucht in de strijd om degradatie. En misschien kunnen ze zelfs nog aanpikken bij de ploegen die strijden om nacompetitie voor promotie. 

Hattem was aanvankelijk wat sterker, maar een prachtige goal van Brian Snijder zette Olympia op het goede spoor. Koen Holthof maakte de 2-0. Na de 2-1 voor Hattem was het nog twintig minuten billen knijpen, maar de Hasselters bleven overeind.