Olympia'28 heeft niet genoeg aan een gelijkspel.
Olympia'28 heeft niet genoeg aan een gelijkspel. Foto: Erik Driessen

Olympia´28 staat na krankzinnige slotfase ineens onder de streep

Sport

ZWARTEWATERLAND - Olympia’28 moet via de nacompetitie de status van derdeklasser zien te behouden. De Hasselters speelden tegen Dieze West na een krankzinnige slotfase met 3-3 gelijk. Sportclub Genemuiden won thuis van DETO en DESZ verloor de laatste wedstrijd in de tweede klasse van AGOVV.

Brian Snijder zette Olympia’28 al snel op voorsprong. Daarna hadden de Hasselters in de eerste helft weinig te duchten van Dieze West. Na rust versnelden de Zwolse baltovenaars waarna ze aanval op aanval op doelman Dorman afvuurden. Gennaro van Deventer maakten met nog een kwartier op de klok de gelijkmaker.

Zes minuten later leek Jeffrey van de Belt Olympia’28 in veilige haven te schieten. Daar dachten de Zwollenaren anders over. In blessuretijd kregen ze een strafschop die onberispelijk werd binnengeschoten. Een minuut later scoorde Snijder na een corner de 2-3, waarna Olympia’28 in de 51e minuut een tweede strafschop tegen kreeg. Ook die benutte Dieze West. En omdat DVC ook won, zijn de Hasselters veroordeeld tot de nacompetitie.

Genemuiden voetbalt voorlopig ook verder in een nacompetitie om promotie. Sportclub won de laatste regulier wedstrijd met 3-1 van DETO. Brouwer scoorde voor rust de 1-0 en Van Benthem en Popovic na de thee voor de 2-1 en 3-1.

DESZ verloor de laatste wedstrijd in de tweede klasse met 4-1 van AGOVV. Frank Kuurman scoorde in de slotfase de eretreffer, meteen zijn laatste voor DESZ. Hij speelt volgend seizoen in het derde van Sportclub Genemuiden.

Tom Kisjes daalt af naar de Eerste Klasse. Zijn d Olde Veste kon niet winnen van Flevo Boys en blijft daarom onder de beruchte streep staan.