Olympia'28 worstelt voorlopig in de competitie.
Olympia'28 worstelt voorlopig in de competitie. Foto: Erik Driessen

Sportclub en DESZ ver weg, streekderby Olympia’28

Sport

ZWARTEWATERLAND - Sportclub Genemuiden en DESZ moeten zaterdag kilometers maken. De ploegen spelen uitwedstrijden in respectievelijk Beverwijk en Klazienaveen. Olympia’28 speelt ook uit, maar de Hasselters zijn vermoedelijk binnen een half uur op het sportpark van MSC in Meppl.

Genemuiden klom door de zege op DOVO vorige week op de ranglijst, DEM zakte juist een paar plekken door een nederlaag tegen RKAV Volendam. De ploeg uit Beverwijk is een nieuwe naam voor Genemuiden. Toch speelt DEM in de zondagafdeling al jarenlang op behoorlijk niveau. De Beverwijkers hebben na acht wedstrijden vier punten minder dan Sportclub.

DESZ zal graag uit de onderste regionen van de derde klasse weg willen. Een overwinning op het Drentse Klazienaveen lijkt niet onmogelijk. Klazienaveen heeft na twee gespeelde wedstrijden nog geen punten, DESZ komt na drie duels ook niet verder dan een punt dankzij het gelijkspel tegen Be Quick’28.

Olympia’28 zal opgelucht adem halen dat ze een keer niet tegen Friezen hoeven te spelen. De Hasselters hebben het voorlopig moeilijk met het fysieke en defensieve spel in de vierde klasse. Streekgenoot MSC zal vermoedelijk anders voor de dag komen, waardoor de snelle spitsen van Olympia’28 misschien meer ruimte krijgen. In de voorbereiding bleek de ploeg van trainer Guido Wind uit Vollenhove wel duidelijk te sterk voor de Hasselters. MSC heeft na twee wedstrijden al zes punten verzameld.