Na nederlaag  bij Hercules ontvangt Sportclub nu Kampong.
Na nederlaag bij Hercules ontvangt Sportclub nu Kampong. Foto: Helmich Lubberts

Sportclub en Olympia´28 komen nog in actie

Sport

ZWARTEWATERLAND - Waar DESZ al aan de winterstop is begonnen, komen Sportclub Genemuiden en Olympia’28 nog een keer in actie.

Sportclub Genemuiden ontvangt Kampong. Die vereniging is vermoedelijk meer bekend om de hockeytak dan om het voetbal. Toch spelen de Utrechters al jarenlang op hoog niveau, al staan ze momenteel een na laatste. Maar ze ongetwijfeld vastberaden om met een goed gevoel de winterstop in te gaan. En dat geldt ook voor Genemuiden. Sportclub wil een prachtige eerste seizoenshelft in stijl afronden en met een zege aanhaken bij de top in de Derde Divisie. Na het gelijkspel tegen HSC en een nederlaag bij Hercules is Genemuiden weer aan punten toe.

Olympia’28 heeft heel andere zorgen. Op een korte opleving na hebben de Hasselters een ronduit belabberde start van de competitie. Afgelopen zaterdag gingen ze op eigen veld nog keihard onderuit tegen Creil-Bant. En dan wacht zaterdag het inhaalduel bij VV Steenwijk dat samen met MSC, Creil-Bant en VHK om de titel in de vierde klasse vecht. Olympia’28 heeft nog slechts negen punten bij elkaar gesprokkeld en moet serieus naar onderen kijken.