Beimers juicht na de 1-0.
Beimers juicht na de 1-0. Foto: Helmich Lubberts

Sportclub nadert na zege op Sparta Nijkerk de kop

GENEMUIDEN - Een ijzersterk Sportclub Genemuiden won zaterdagmiddag in een aantrekkelijk duel met 2-1 van Sparta Nijkerk. Daarmee is Genemuiden weer helemaal terug in de titelrace.

Sportclub Genemuiden speelde een uitstekende eerste helft. De groen-witten zetten veel druk en stoorden fanatiek. Sparta Nijkerk had het daar moeilijk mee en werd vanaf het begin teruggedrongen. Genemuiden legde bovendien knap aanvalsspel op het veld. Dat leverde een beste kans op voor Mike Reuvers, wat gevaarlijke cornerkansen en uiteindelijk de 1-0 van Beimers. Die werkte een voorzet van Reuvers binnen. Brouwer moest daarna nog wel een bal van Nijkerk van de lijn halen.

Genemuiden bleef de sterkste ploeg en mocht aanspraak maken op meer. Maar desondanks stond het na 40 minuten ineens 1-1. Topscorer Van der Weijden tikte beheerst binnen. Even later profiteerde Sparta bijna van een verkeerde terugspeelbal van Streutker, maar zijn broer in de goal kon de Sparta-aanvaller net voldoende uit balans brengen.

Ook in de tweede helft bleven beide ploegen het publiek vermaken. Genemuiden kwam bovendien opnieuw gedreven de kleedkamer uit en bleef het overwicht in het duel houden. Dat leverde na een uur spelen een flinke kans voor Rutger Etten op, na een prachtige actie van Berwout Beimers die wellicht ook zelf de trekker had kunnen overhalen. Daarna bleven grote kansen voor beide ploegen lang uit. Maar in blessuretijd kopte Rens van Benthem toch de verdiende 2-1 binnen op aangeven van invaller Martijn Eenkhoorn.

Koploper IJsselmeervogels ging in de eigen gemeente met 2-0 onderuit bij Eemdijk, terwijl Staphorst na een 2-0 achterstand nog een 3-3 uit het vuur sleepte bij Volendam. Genemuiden en Nijkerk staat nu een punt achter Volendam en IJsselmeervogels. Nagel bijten dus. Volgende week wacht Staphorst uit.