Arend van de Wetering krijgt met Sportclub DEM op bezoek.
Arend van de Wetering krijgt met Sportclub DEM op bezoek. Foto: Helmich Lubberts

Sportclub tegen DEM, derby’s DESZ en Olympia’28

Sport

GENEMUIDEN – Sportclub Genemuiden zal na twee gelijke spelen weer eens willen winnen. Dat moet dan gebeuren tegen DEM. Die ploeg bleek uit in Beverwijk een lastig te bespelen ploeg. Genemuiden ging daar met 2-1 onderuit.

Dat gebeurde wel in stormachtige omstandigheden die goed voetbal niet mogelijk maakten. DEM is afgegleden naar de gevarenzone. Zaterdag verloren de Noord-Hollanders bij de streekgenoten van RKAV Volendam. Die ploeg staat samen met IJsselmeervogels aan kop. Genemuiden staat daar na het gelijke spel tegen DOVO drie punten achter. IJsselmeervogels gaat zaterdag uit naar Harkemase Boys, een overwinning lijkt op voorhand dus niet zeker. Trainer Rene van der Weij kijkt echter niet teveel naar dat soort bespiegelingen. “We moeten niet bezig zijn met die plekken een tot en met drie, maar van wedstrijd naar wedstrijd leven en dan proberen punten te pakken”, zei Van der Weij zaterdag in Veenendaal na het gewonnen duel bij DOVO.

DESZ

DESZ heeft dat de afgelopen twee wedstrijden in ieder geval gedaan. Na twee zeges op rij staan de Sluzigers op de veilige achtste plek met zelfs zicht op plaats vijf. Zaterdag komt nummer zeven SVM naar Zwartsluis. Die ploeg bleek eerder dit seizoen in Marknesse te sterk, maar DESZ in vorm moet thuis zeker punten kunnen pakken. Of dat met of zonder het trainersduo Kaagman en Doosje gaat gebeuren, was dinsdag nog niet bekend.

Olympia’28 moet hoognodig punten gaan pakken om het dramatische uitzicht van de vijfde klasse op afstand te houden. En dat moet dan gebeuren zonder het trainersduo Duim en Post waarvan afgelopen week afscheid is genomen. De Hasselters krijgen zaterdag nummer twee VHK op bezoek. Uit in Sint Jansklooster walste Olympia’28 echter over de streekgenoten heen, al gebeurde dat wel met spitsen Snijder en Linde. Of die zaterdag aanwezig kunnen zijn, is niet duidelijk. En dat scheelt wel een slok op een borrel.