Leerlingen Arembergschool in actie tijdens Gedichtenfestival

Algemeen

ZWARTSLUIS - In het kader van de landelijke Poëzieweek, met als thema 'Humor', vond dinsdag 31 januari het jaarlijkse Gedichtenfestival plaats op de Arembergschool in Zwartsluis.

Als voorbereiding hierop is er de afgelopen weken in elke klas druk geoefend op het voordragen van verschillende gedichten. Per groep werden er door de leerlingen twee vertegenwoordigers voor het festival gekozen. Daarnaast werd bij de meerpresteerders ook aandacht besteed aan de Poëzieweek 2017: zij zijn bezig geweest met het zelf schrijven van gedichten.

Alle deelnemers droegen ieder op hun eigen manier de gedichten voor op het podium voor publiek, dat bestond uit medeleerlingen en familie. Het publiek was duidelijk onder de indruk en gaf iedere leerling een welverdiend applaus.

Muzikale intermezzo’s werden verzorgd door Myrthe Vinke op keyboard, Diede Veld op hoorn en Isabel Skraburski, Louna van Hasselt en Danique Hoorn met zang. De leerlingen hebben het de jury, zoals elk jaar bestaande uit de heer Greveling en mevrouw Lolkema-Greveling, erg moeilijk gemaakt om de winnaars aan te wijzen. De jury kwam uiteindelijk tot de volgende keuze: groep 1/2a en 1/2b: Nova Mooiweer (‘De oli-bus’), groep 3, 4a en 4b: Jorrit Torensma (‘Mag niet!’), groep 5 en 6: Eline Meijerink (‘Het bange diertje’) en groep 7 en 8: Eddy van der Linde (‘This varkentje’).

Een geslaagd gedichtenfestival dat ook een mooie kennismaking was met de talenten van de leerlingen van de Arembergschool voor hun nieuwe directeur, Jeroen Oosterhof.