Tijdelijk trainer Bert Hendriks geeft Akkerman en Westhuis instructies.
Tijdelijk trainer Bert Hendriks geeft Akkerman en Westhuis instructies. Foto: Erik Driessen

DESZ geeft duel tegen Ommen in twee minuten weg

OMMEN - DESZ kwam een beroerde start tegen FC Ommen niet meer te boven. De Sluzigers stonden in het Vechtdal binnen twee minuten al met 2-0 achter. In de slotfase bouwde de thuisploeg de voorsprong nog uit naar 3-0.

DESZ kwam binnen de lijnen met een uiterst jong elftal. Moorman en Naberman spelen niet, Elken komt terug van een blessure en Lassche moest een schorsing van een wedstrijd uitzitten. Wel zat voor het eerst trainer Bert Hendriks op de bank. Die zag zijn ploeg in de beginfase schutteren. Een snelle vrije trap werd van richting veranderd en viel zomaar binnen en even later lag de bal al voor de tweede keer achter De Lange. “We hadden afgesproken om met veel druk en lef te spelen, maar we beginnen heel slap. Door twee persoonlijke fouten is de wedstrijd eigenlijk al over”, zegt Hendriks.

Voor rust gebeurde verder nauwelijks iets meer. In de tweede helft speelde DESZ beter, maar tot kansen leidde dat echter niet. FC Ommen liet buiten de 3-0 ook niets meer zien.

Over twee weken speelt DESZ tegen De Weide de directe concurrent om de veilige positie acht. De ploeg uit Hoogeveen speelde zaterdag met 3-3 gelijk tegen Dedemsvaart. DESZ blijft daardoor achtste met drie punten meer dan De Weide.