Jeffrey van de Belt scoorde zaterdag vlak voor tijd de gelijkmaker namens Olympia.
Jeffrey van de Belt scoorde zaterdag vlak voor tijd de gelijkmaker namens Olympia. Foto: Jan Bruins

Competities in de beslissende fase

Sport

ZWARTEWATERLAND - De voetbalcompetities zijn zo langzamerhand in de beslissende fase beland. Voor Sportclub Genemuiden, DESZ en Olympia’28 staat de komende weken nog van alles op het programma.

Sportclub Genemuiden doet nog steeds volop mee om het kampioenschap in de Derde Divisie. De groen-witten ontvangen zaterdag VVSB uit Noordwijkerhout. Aan de kust won Genemuiden eerder dit seizoen met 2-3. Sportclub liep destijds razendsnel uit naar een 0-3 voorsprong, maar VVSB kwam daarna nog dichtbij. Zaterdag zal daarom vermoedelijk een lastiger duel worden.

DESZ moet in het restant van de competitie Elim en De Weide onder zich zien te houden. Een resultaat bij het sterke FC Ommen zou wat dat betreft mooi meegenomen zijn. Thuis speelde DESZ met 1-1 gelijk.

Olympia’28 kan de punten ook nog steeds goed gebruiken, ondanks de zeven gepakte punten uit de laatste drie wedstrijden. De Hasselters gaan in Nijeveen op bezoek bij voormalig trainer Jarrisch Keizer. Met zijn SVN speelde hij eerder dit jaar gelijk in Hasselt.