DESZ verloor zaterdag bij Be Quick´28, nu komt ASC Dalfsen op bezoek.
DESZ verloor zaterdag bij Be Quick´28, nu komt ASC Dalfsen op bezoek. Foto: Jan Willem Oldenbeuving

Weer interessant voetbalweekeinde voor de deur

Sport

ZWARTEWATERLAND – Ook komend weekeinde staat er weer een op voorhand heerlijk voetbalprogramma op de kalender. DESZ en Olympia’28 moeten weer eens punten gaan pakken om uit de problemen te blijven, terwijl Sportclub Genemuiden ongetwijfeld bovenin wil blijven aanhaken.

Dat moet dan gebeuren tegen Harkemase Boys. Het topduel werd een paar weken geleden afgelast, maar de sterke Friezen en de Genemuidenaren gaan nu op herhaling. Het is een duel tussen de nummer drie en vier van de ranglijst. Harkemase Boys liet zaterdag thuis twee punten liggen tegen Kampong, Genemuiden won knap met 1-4 bij Eemdijk. 

In het verleden speelden beide teams enerverende wedstrijden. Onder trainer Gerry Hamstra speelde Genemuiden ooit een kansloze wedstrijd in Harkema, maar werd in de slotfase een 2-0 achterstand omgezet in een 2-3 zege. Daarvoor zouden de groen-witten zaterdag op voorhand vast tekenen. Jens Jurn Streutker en Berwoud Beimers speelden eerder in Harkema, waar ook Genemuiden-trainer Rene van der Weij een uitgebreid verleden heeft.

DESZ krijgt bezoek van ASC’62 in Dalfsen. Die ploeg staat zevende met twintig punten uit dertien wedstrijden. DESZ heeft vijftien punten, maar een wedstrijd minder gespeeld. ASC verloor zaterdag op eigen terrein met 1-3 van FC Ommen. Eerder dit seizoen wonnen de Dalfsenaren met 2-1 van DESZ. 

Olympia’28 moet uit bij Oudehaske hoognodig punten pakken. De Hasselters kwamen zaterdag niet in actie, maar zagen veel concurrenten punten pakken. Nagele won van mede-degradatiekandidaat Tollebeek en rode lantaarndrager Steenwijker Boys zegevierde verrassend over stadsgenoot VV Steenwijk. Olympia’28 staat nog steeds tiende, maar de afstand tot de degradatieplaatsen is nihil. Aan de andere kant is een sprong naar boven ook mogelijk. Oudehaske staat vijfde met slechts zes punten meer en een wedstrijd extra gespeeld. In Hasselt waren de Friezen wel te sterk voor Olympia’28.