Kan Genemuiden ook tegen Urk feest vieren?
Kan Genemuiden ook tegen Urk feest vieren? Foto: Helmich Lubberts

Genemuiden ontvangt als koploper rivaal Urk

Sport

GENEMUIDEN – Sportclub Genemuiden verdedigt zaterdag de koppositie tegen de bijna eeuwige rivaal SV Urk. Uitgerekend op het voormalige eiland verloren de groen-witten eerder deze competitie voor het eerst een wedstrijd.

Alleen dat gegeven is al reden tot revanche, maar eenvoudig zal dat ongetwijfeld niet gaan. Urk is voor Sportclub Genemuiden traditioneel een moeilijke tegenstander. Aan de andere kant dankt Genemuiden de huidige koppositie en de periodetitel aan de eilandbewoners. Urk scoorde afgelopen zaterdag tegen Volendam in de uiterste slotfase twee keer. Door de 4-2 nederlaag zag Volendam de tweede periodetitel in rook opgaan. Urk staat tiende, maar zit in een goede fase.

DESZ

DESZ moet de zege tegen FC Meppel een vervolg zien te geven tegen fusieclub DVC Dedemsvaart. Beide ploegen strijden tegen degradatie. Nummer negen DESZ wil nummer tien DVC op afstand houden. Daarmee zouden de Sluzigers dan voorzichtig ook naar boven kunnen kijken.

Olympia’28

Olympia’28 heeft dit seizoen op meerdere fronten zorgen. Buiten de financiële kwestie gaat het ook sportief niet florissant. Toch leverde een 2-4 zege op Oudehaske de ploeg van Edwin Duim weer wat lucht op. In het afgelopen inhaalweekeinde kwam concurrent Nagele ook niet dichterbij. Tot grote onvrede van tegenstander MSC waren de velden in het polderdorp niet goed genoeg om op te voetballen.

Nu kan Olympia’28 zaterdag tegen Sleat zelfs de stap naar de subtop maken. De ploeg uit Sloten staat vijfde met slechts drie punten meer en een duel minder dan nummer tien Olympia’28. In Hasselt wisten de Friezen Olympia’28 op 1-1 te houden. Dat was in een wedstrijd waarin de Hasselters moeilijk gaatjes vonden in de defensie van Sleat.