Afbeelding
Erik Eenkhoorn

Jamsessie zorgt voor bomvolle Overtoom

Algemeen

GENEMUIDEN - De Jamsessie in d'Overtoom bracht zaterdag veel muzikanten én bezoekers op de been. Op de optredens van een tiental gelegenheidsformaties kwamen meer dan tweehonderd bezoekers af.

Zij konden met volle teugen genieten van een gevarieerd maar ook kwalitatief hoogwaardig muziekaanbod. Ballades werden afgewisseld met stevige rock of bijzondere instrumentale vertolkingen.

Iets over 20.30 uur klonken de eerste tonen van een formatie, samengesteld rondom de familie van ’t Noordende, door de grote zaal van d’Overtoom. Dat vormde het begin van een meer dan drie uur aaneengesloten optreden van veel van het beste wat Genemuiden op muzikaal gebied te bieden heeft.

Bij elke editie van de Jamsessie zijn er wel muzikale verrassingen. "Zonder ook maar iemand van de andere artiesten tekort te willen doen, kon dat dit jaar gezegd worden van de 8-jarige Bente van der Steeg die met haar vioolspel de zaal in vervoering bracht", aldus de organisatie. "Maar ook van Eelco Haagsma, die op zijn zelfgebouwde gitaar een sublieme bewerking van ‘the House of the Rising Sun’ ten beste gaf en van Jennie van der Stelt. Als een volleerd artieste bespeelde de laatste, die nog pas kort geleden haar gitaarleraar had gevraagd of ze eens een keer een liedje mocht zingen, de zaal. Met haar krachtige en zuivere zang en haar expressieve optreden kreeg ze de zaal aan haar voeten."

Ook dit keer waren er meer aanmeldingen voor de Jamsessie dan er mee konden doen. "Dat is jammer, maar ook hoopgevend", legt de organisatie uit. "Het betekent dat de Jamsessie niet meer weg te denken valt van de muzikale kalender van Genemuiden. Maar ook, wat nog belangrijker is, dat de vijver van muzikanten overvol en nog lang niet uitgeput is. Genemuiden ontwikkelt zich zo tot het Volendam, bakermat van tal van bekende groepen en artiesten, van Overijssel."

d’Overtoom was door Eddie en Meike omgetoverd in een sfeervol grand-café waar het vanaf het allereerste moment, door de sfeervolle verlichting uitnodigend gezellig was. De akoestiek van de zaal bleek geschikt voor dit evenement. Al werd dat laatste ook voor een groot deel veroorzaakt door André Beens die, geheel belangeloos, er voor zorgde dat het geluid de gehele avond perfect was afgesteld.

Met dit evenement rijgt SCEG een volgende kraal aan de ketting van succesvolle programma’s van dit seizoen. Organisator Wout Bekendam blikt dan ook heel tevreden terug editie 2017 van ‘zijn’ Jamsessie. SCEG stelt overigens alles in het werk om een groot aantal optredens een herhaling te bieden op Genemusiment, op 16 september.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding