Zonnebloem-deelnemers genieten van lunch bij Herderin

Algemeen

HASSELT - Speciaal voor vereniging De Zonnebloem afdeling Hasselt opende restaurant De Herderin donderdag haar deuren. Tegen een substantieel aangepast tarief deden meer dan vijftig deelnemers/gasten en vrijwilligers zich tegoed aan een uitgebreide paaslunch.

"Juist dit soort initiatieven betekent veel voor de deelnemers/gasten van De Zonnebloem", aldus de organisatie. "Het is een middag samen zijn, even weg van de dagelijkse beslommeringen en even je gedachten niet bij je ziekte of handicap."

Hasselt kent een bloeiende afdeling van De Zonnebloem. Met totaal 65 deelnemers/gasten en 35 vrijwilligers is het een van de grotere afdelingen. "Dat maakt het ook leuk voor de gasten omdat de door De Zonnebloem georganiseerde activiteiten ook altijd goed bezocht worden en daardoor als ontmoetingsplaats ook geanimeerd verlopen."

De keerzijde is dat zo’n grote afdeling ook gefinancierd moet worden. "De landelijke vereniging ondersteunt hierbij, maar dat is lang niet genoeg. Gelukkig zorgt een aantal plaatselijke ondernemingen voor een belangrijke duit in het zakje door logo-sponsoring of door een bijdrage in natura zoals nu door eigenaar André Koudijs van De Herderin."

Lotenverkoop

Binnenkort start de lotenverkoop weer. Ook deze verkoop moet zorgen voor de nodige inkomsten. "Een belangrijk deel hiervan is bestemd voor de afdeling Hasselt die dan ook hoopt dat de plaatselijke bevolking, zoals alle jaren, bereid is loten van de Zonnebloem te kopen."