Joke Mulder

Willem Egbertsstraat druk in de weer op Burendag

Algemeen

HASSELT - Vereniging Speeltuin Willem Egbertsstraat in Hasselt en andere buurtbewoners hebben zaterdag de handen uit de mouwen gestoken tijdens de Nationale Burendag.

Er werden onder andere picknicktafels gemaakt, planten gepoot in de bloembak bij het amfitheater en vlinderstruiken geplant. Daarnaast werden er wilgentakken geplant bij de wilgentunnel en wilgenhutten. Ook is een jeu de boules-baan gerealiseerd. Kinderen konden onder andere stoepkrijten. Ondernemers Herman Volkers en Alex Visscher sponsorden de buurt. Zij zetten deze dag twee picknicktafels in elkaar, samen de buren.

"De buurt was heel enthousiast", vertelt Anesta van de Vegte, samen met Wilma de Jonge en Sonja Danker de initiatiefnemer van deze Burendag. "Er was een mooie opkomst van buren. Het weer werkte ook mee, iedereen was vrolijk. De saamhorigheid was nadrukkelijk aanwezig. Het was een zeer geslaagde dag, die werd afgesloten met een barbecue."

In de derde week van oktober worden de speeltoestellen opgeleverd. Het gaat om een glijbaan, een schommel en een klimpaal. Daarna volgen nog 'de puntjes op de i'.