Bas Wilberink

Buurttafel gaat van start in Hasselter bibliotheek

Algemeen

HASSELT - In Bibliotheek Hasselt wordt vrijdag 27 oktober van 17.00 tot 18.30 uur voor het eerst een Buurttafel gehouden. Deze activiteit, waarbij iedereen kan aanschuiven voor een gezamenlijke maaltijd, vindt iedere laatste vrijdag van de maand plaats.

Deze nieuwe activiteit komt voort uit de Buurtkamer en -middag, die respectievelijk in het Teeuwland en de Hazelaar plaatsvinden. De Buurttafel vindt plaats in samenwerking met vrijwilligers van SCAB.

“Als welzijnsconsulent hoor ik regelmatig dat veel alleenstaanden snel een broodje eten aan het aanrecht of zelfs de broodmaaltijd overslaan”, legt Monique Platel van IJsselheem/Welzijn Ouderen Zwartewaterland uit. “Dat een gezonde maaltijd belangrijk is dat weten we wel, maar toch schiet het er wel eens bij in. Samen eten in een fijne omgeving doet gezond eten.”

De organisatie nodigt iedereen uit om gezellig mee te eten. Er wordt een uitgebreide broodmaaltijd geserveerd met een zelfgemaakte soep. Kosten zijn 4 euro. Graag van te voren opgeven bij: m.platel@ijsselheeem.nl, SCAB-Hasselt@hotmail.com of tel 06-20977785.