Bas Wilberink

Aantal WW-uitkeringen in Zwartewaterland is gedaald

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - Het aantal WW-uitkeringen in Zwartewaterland is de afgelopen maand gedaald van 307 naar 297, een afname van 3,3 procent. Dit blijkt uit cijfers van het UWV.

Ook ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen in deze gemeente lager. Toen waren het er 370. Dit komt neer op een afname van 19,7 procent.

In de Regio Zwolle verstrekte UWV eind november in totaal 9.980 WW-uitkeringen. Ten opzichte van vorige maand is dit een afname van 3,9 procent (-403 uitkeringen). Dat is meer dan de landelijke daling van 1,8 procent. Ook ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen lager. De daling in Regio Zwolle is 23,6 procent, oftewel 3.085 uitkeringen. Deze afname is eveneens sterker dan de landelijke daling het afgelopen jaar (-17,7 procent).

UWV geeft op basis van de Werkloosheidswet (WW) een uitkering aan werknemers die buiten hun schuld hun baan zijn kwijtgeraakt. Het aantal WW-uitkeringen heeft betrekking op ontslagwerkloosheid. Het aantal WW-uitkeringen is exclusief werkloosheid als gevolg van betalingsonmacht bij faillissementen, werktijdverkorting en 'onwerkbaar' weer.