CBS De Driemaster heet nu CBS Mastenbroek

Algemeen

MASTENBROEK - CBS De Driemaster in Mastenbroek heet vanaf nu CBS Mastenbroek. Vanochtend heeft de school haar nieuwe logo, slogan en naam bekendgemaakt. "CBS Mastenbroek is een school die veel te bieden heeft en wil dat met het nieuwe logo en de eigen naam benadrukken."

De afgelopen maanden is de school bezig geweest om samen met een deel van de ouders en bureau BLDSPRK te kijken hoe zij hun onderwijs kunnen promoten, binnen en buiten Mastenbroek. Hierbij is vooral uitgegaan van hetgeen ze al hebben en waar ze met de school naar toe willen.

Eén beeld kwam daarbij duidelijk naar voren: ruimte. Zowel fysiek, in de polder Mastenbroek, maar ook in het onderwijs. CBS Mastenbroek streeft er naar om kinderen ruimte te geven om te ontwikkelen, ieder op zijn of haar eigen niveau. "Dit kunnen we realiseren omdat we een kleinschalige school zijn, waar ieder kind (en vanzelfsprekend ook iedere ouder) gekend wordt."

De school wil daarom ruimte bieden voor de ontwikkeling van ieder kind. Deze gedachte heeft geresulteerd in de nieuw slogan: 'Ruimte voor jou!'. Naast de slogan is er ook nagedacht over de naam. Als nevenvestiging van CBS De Driemaster in Hasselt heeft het deze naam ook jarenlang gevoerd. Echter heeft de school wel een heel ander karakter, zo werd vastgesteld.

“Als leerkracht, coördinator, ouder en nu als directeur heb ik de school leren kennen als een school met een eigen dynamiek en een eigen identiteit", legt directeur Hilbert Koerhuis uit. "Persoonlijk zou ik deze identiteit het liefst aanduiden als de Mastenbroekse Mentaliteit. Dit staat voor mij voor korte lijnen, samen de schouders eronder zetten, samen onderwijs vorm willen geven en iedereen hoort erbij. Als ouders gevraagd wordt naar welke school hun kinderen gaan, wordt ook steevast geantwoord: we gaan naar Mastenbroek."

Binnen de commissie werd dit gegeven ook besproken en onderkend. "We hebben daarom naar een naam gezocht die beter bij onze school past. Over de naam hebben we derhalve ook niet lang na hoeven denken. Vanaf nu heten we daarom ook met trots CBS Mastenbroek. Ik wil hierbij benadrukken dat CBS Mastenbroek voor Mastenbroek staat, maar juist niet exclusief voor Mastenbroek is. Wij hebben hier op school iets wat op veel scholen niet is, namelijk ruimte."

Deze ruimte wil de school delen met mensen die het aanspreekt en kinderen die het nodig hebben. "Of het nou gaat om kinderen uit Mastenbroek, Genemuiden, Hasselt, Kampen, IJsselmuiden of Stadshagen; iedereen is welkom om in het beste van Mastenbroek te delen", aldus de directeur.

Het logo werd vrijdag onthuld door wethouder Arie Speksnijder van de gemeente Zwartewaterland. Hij sprak hierbij de woorden uit dat de gemeente het waardeert dat de school de blik op de toekomst houdt. Tevens zei hij: “Ik denk dat de kinderen hier op school zowel letterlijk als figuurlijk de ruimte hebben om zich te ontwikkelen.”