Afbeelding
Bas Wilberink

Nieuw college wordt vanavond beëdigd

Algemeen

HASSELT - De beëdiging van het nieuwe college staat vanavond op de agenda van de gemeenteraadsvergadering. Albert Coster zal als nieuwkomer voor BGZ daarin plaatsnemen, Maarten Slingerland (SGP) schuift door vanuit de raad en zal in de raad (ook vanavond) opgevolgd worden door oud-raadslid Karst Kolk. Gerrit Knol blijft op het pluche namens de ChristenUnie.

In de vergadering worden ook de plannen van het nieuwe college besproken. Het coalitieakkoord vormt daarvoor de basis, Tamme Spoelstra licht dat eerst kort toe. De bespreking van de plannen vindt plaats vóór de beëdiging van de nieuwe wethouders. De vertrekkende collegeleden Dick Visserman en Arie Speksnijder zullen dan nog de stoelen van het college bezetten.

Albert Coster en Maarten Slingerland nemen daarna hun stoelen in, waarmee een einde komt aan de politieke carrière van Visserman en Speksnijder. Komende dinsdag, 5 juni, is er een afscheidsreceptie tussen 16.00 en 17.30 uur in de hal van het gemeentehuis.

Als de bespreking van het coalitieakkoord, de installatie van de wethouders en de beëdiging van Karst Kolk als raadslid achter de rug zijn, spreekt de raad nog over de uitbreiding van Kamperzeedijk Oost.

De vergadering begint, zoals gebruikelijk, om 19.30 uur en vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis in Hasselt.