Afbeelding

Archeologische lezing en open dag in Veldschuur

Algemeen

ROUVEEN/HASSELT - In het kader van de Nationale Archeologiedagen houdt de Veldschuur in samenwerking met de Archeologische werkgroep een lezing en open dag. Tevens is de expositie over trechterbekers te bewonderen en zijn er informatieve borden van fotograaf Carolien Prins over de schat van Dalfsen geplaatst in de tuin van de Veldschuur.

Vanaf 12 oktober zijn ook de nieuwbakken trechterbekers te bewonderen die gemaakt zijn tijdens de workshop onder leiding van keramiste Thea Dijkema. Op vrijdagavond 12 oktober vertelt Niels Bouma, de verantwoordelijke archeoloog bij de opgraving in Dalfsen, over zijn ervaringen bij deze sensationele opgraving. Nooit eerder werd uit verschillende perioden zoveel archeologisch materiaal geborgen. Het gevonden materiaal stamde vooral uit de periode van de Trechterbekercultuur (ongeveer 3400 voor Christus). Bouma vertelt het boeiende verhaal over de opgraving en het leven in de prehistorie en laat voorwerpen zien die hij daar samen met zijn team aantrof. De lezing begint om 20.00 uur

Zaterdag 13 oktober tussen 11.00 en 16.00 uur zijn de leden van de archeologische werkgroep Swars aanwezig in de Veldschuur. "U mag hen op de vingers kijken, vragen stellen en meehelpen tijdens het determineren van vondsten/opgravingen rondom de Ommerschans", aldus de Veldschuur.